31.01.2023, 22:37 | #1 |
Видалення Каталізатора та Сажового фільтра !?
Всім привіт! Зявилась проблема з підвищеною витратою палива! Показник менше 11 літрів не опускається не залежно від того де основний пробіг траса чи село!
Перш за все пробував різні заправки, ефекту не дало! Далі бував на двох сервісах: на одному сказали шо каталізатор всьо На іншому сказали шо все ок взагалі! Так от думаю дійсно вирізати каталізатор! Так як проживаю в "смт" то маю можливість тільки фізично його видалити а прошити тут не зможу! Моє питання полягає в тому чи є якісь побічні ефекти якшо я тільки виріжу фізично каталізатор а прошивати не буду чи це потрібно робити комплексно? Також хочу уточнити на даній моделі (а саме Santa Fe 2008 2.2 CRDI) стоїть каталізатор та сажевий фільтр ? чи тільки шось одне? Всім дякую за активність та допомогу. |
|
Скажи форуму спасибо :))
|
|
01.05.2023, 21:07 | #2 |
Мені теж скоріше всього скоро прийдеться міняти по пробігу я поки не лазив. Я так розумію ящко вирізати повністью, то треба шити мозги на евро2 чи щось таке. Але якщо тех.огляди введуть то не пройдем..
|
|
23.10.2023, 18:37 | #4 |
Шити дану версію думаю непотрібно. Каталізатор, якщо він не посипався, можна зняти і промити і кататись далі. На вихлопній системі жодної лямбди (датчика кисню немає). А тому або ставити ремонтний каталізатор (до 150$) або ж якісний полум'ягасник, бажано звичайно фабричний, а не гаражний самопал. Ціна до 1000грн.В ЕБУ залазити не ТРЕБА! В нас розумних діагностів практично немає. І в даній моделі в двигуні D4EB цього робити не треба. Суміш готується по показам розходоміра і датчику тиску турбіни (MAFF i MAP).
|
|